2022-07-01
尖沙嘴日式洋食酒吧🍷 之前友人介紹我黎間酒吧,話cocktail 同埋野食都高質!同佢黎飲過一次嘢之後就已經好想再黎,今次二訪冇令我失望啊🥰 酒吧非常有格調,坐bar 台就可以睇住bartender 整你嘅飲品啦😎一開始先叫杯開胃酒先!我上次黎就係覺得佢嘅生果cocktail 好驚艷,今次要再黎一杯🤣 因為佢係用新鮮生果黎整,所以次次黎都會有d 唔同,都係根據返個日有咩生果靚/個排咩生果當造而訂,今次去就有芒果、蘋果、熱情過,我就揀左芒果,之後個base 佢幫我配左sake 仲加入左茶嘅元素,味道真係好夾,容易入口,芒果好甜,味道清新💯/Mentaiko pasta creamy/意粉超香🥰 明太子忌廉汁好邪惡🤣旁邊仲有麵包可以點d 汁黎食👌🏻 因為佢份量好多,所以其實兩個人食都幾膩,不過真係大滿足 💯 /Fish and chips/事關我同友人唔知到佢食物個份量係咁多,我地竟然叫左兩個main🫠 炸魚薯條格份量又係嚇襯我🫣 入面有唔同種類嘅炸魚,全部都好鬆脆,炸粉唔會太厚👌🏻食到咁上下就叫左第二round 酒🤣 今次我特等指名要梅酒做base,之後就話想黎杯酸酸地可以用黎解膩🙈佢就
/Mentaiko pasta creamy/
/Fish and chips/
食到咁上下就叫左第二round 酒🤣 今次我特等指名要梅酒做base,之後就話想黎杯酸酸地可以用黎解膩🙈佢就配左個雪梨酒比我,佢仲加左d 蜜糖比我,咁成杯個味道就酸酸甜甜,超符合我口味!
整體黎講,食物同埋飲品我都好滿意💯 雖然佢menu 上面有好多飲品嘅選擇,但係其實大部份人去到都會tailor made 一杯自己鍾意嘅cocktail,所以飲品其實係冇定價ga🤣 我上次同友人叫左兩個main,每人兩杯cocktail,大概$600 pp😵💫 個人覺得真係唔錯嘅體驗,抵唔抵就見仁見智🙈