2021-11-05 71 views
識我嘅朋友都知我最鍾意食日式料理🇯🇵聽朋友介紹尖沙咀有間性價比相當高嘅壽司店🍣主打以親民價錢將優質壽司供食客享用💰特別欣賞師傅對每件壽司嘅認真同心思👨🏻‍🍳海鮮魚產盡顯精湛刀工🔪壽司飯軟硬度適中🍚而且粒粒飽滿分明🤩再配合獨家調配嘅壽司醋同豉油🍾令每件壽司嘅鮮味增添不少🧡🔸午市自選壽司定食($158/八件)➰附沙律及麵豉湯🌟真鯛口感爽滑有彈性🥰而且鮮味十足🎉難怪成為餐廳人氣大熱之選🔥🌟油甘魚厚切油甘魚色澤粉嫩🐠食落鮮甜爽口🏵令人相當滿足💕🌟赤身(吞拿魚背)油脂比例恰到好處👍🏻甘香軟嫩😽絕對係高水準之作💁🏻‍♀️🌟帆立貝嚟自北海道嘅帆立貝肉厚鮮甜🐚入口更品嚐到淡淡嘅柚子清香🍋🌟甜蝦蝦肉肥美爽彈🦐配合魚子醬更能增添豐富口感👏🏻每啖都好幸福💋🌟火炙三文魚肥美三文魚賣相吸引🐟經火炙後魚油味更為突出💥入口即溶😎值得一讚🏮🌟松葉蟹肉軍艦松葉蟹肉食落鮮甜美味🙆🏻‍♀️份量亦令人相當有驚喜💫以脆口紫菜包裹住🤠令人回味無窮🗯🌟蟹肉蟹膏軍艦蟹肉同蟹膏配搭不錯😚蟹肉新鮮🦀蟹膏甘甜💃🏼鮮味餘韻喺口中縈繞✨誠意推介😼

🔸午市自選壽司定食($158/八件)
➰附沙律及麵豉湯

🌟真鯛
口感爽滑有彈性🥰而且鮮味十足🎉難怪成為餐廳人氣大熱之選🔥

🌟油甘魚
厚切油甘魚色澤粉嫩🐠食落鮮甜爽口🏵令人相當滿足💕

🌟赤身(吞拿魚背)
油脂比例恰到好處👍🏻甘香軟嫩😽絕對係高水準之作💁🏻‍♀️

🌟帆立貝