今日嚟到尖沙嘴過一個Chill Chill週六夜,去咗金馬倫道嘅呢間Club試下,入面裝修好靚,行星球風,完全想象到平時夜場會幾咁墟冚好玩!坐低就叫咗兩杯嘢(HH時段飲品係買一送一,好抵!),一杯係Erel Grey加Martini嘅Cocktail入口有淡淡茶香,好醒胃,適合慢慢品嚐!另一杯則係Fruit Punch Mocktail,熱情果味好出,甜甜酸酸咁令人忍唔住一啖接一啖飲落去!當然啲杯都好靚仔,就咁睇都覺得好有Feel今晚超肚餓,就叫咗一大堆燒物試下!呢個經典甲羅燒($86)十分抵食,係我最推介嘅,蟹肉撈埋啲蛋好夾,熱辣辣放入口滋味無窮!而燒日本廣島蠔($86)就有三隻,上面鋪滿咗蒜同辣椒, 既有蠔嘅鮮味,亦有唔同配料增加口感,格外惹味串燒日本大元貝($97)都係十分推介的,隻元貝真係好大隻!新鮮得嚟又燒得啱啱好,加埋上面果大堆蒜,令層次又再昇華味醂雞泡魚乾($75)分量好多,係我哋食到最尾嘅一碟!一邊傾計,一邊送酒一流!個醬好香口!呢碟上面就有厚切牛舌串($75)同京蔥豚肉串($53),牛舌真係好厚,但又入口即溶,牛味都好突出,好似食緊牛柳咁!而豚肉串係五花腩,油脂豐富,
今日嚟到尖沙嘴過一個Chill Chill週六夜,
去咗金馬倫道嘅呢間Club試下,
入面裝修好靚,行星球風,完全想象到平時夜場會幾咁墟冚好玩!

入口有淡淡茶香,好醒胃,適合慢慢品嚐!

甜甜酸酸咁令人忍唔住一啖接一啖飲落去!
當然啲杯都好靚仔,就咁睇都覺得好有Feel

今晚超肚餓,就叫咗一大堆燒物試下!

呢個經典甲羅燒($86)十分抵食,係我最推介嘅,
蟹肉撈埋啲蛋好夾,熱辣辣放入口滋味無窮!

而燒日本廣島蠔($86)就有三隻,上面鋪滿咗蒜同辣椒,

既有蠔嘅鮮味,亦有唔同配料增加口感,格外惹味

串燒日本大元貝($97)都係十分推介的,隻元貝真係好大隻!

新鮮得嚟又燒得啱啱好,加埋上面果大堆蒜,令層次又再昇華

味醂雞泡魚乾($75)分量好多,係我哋食到最尾嘅一碟!

一邊傾計,一邊送酒一流!個醬好香口!

呢碟上面就有厚切牛舌串($75)同京蔥豚肉串($53),

牛舌真係好厚,但又入口即溶,牛味都好突出,好似食緊牛柳咁!
而豚肉串係五花腩,油脂豐富,夾埋蔥嚟食又唔會覺得膩口

呢度就有幾款串燒,左手面係日本豚肉蘆筍卷($53),
幾鍾意佢啲豚肉切到薄薄的,包住蘆筍就令兩種食材個味互相配搭到,令人覺得幾新鮮
而右上係鹽燒原塊雞皮($42),雞皮尚算脆口,係串燒必叫嘅邪惡之選!
隔離係味燒雞胸脆骨($42),雞胸脆骨真係好少食到,係一嚿軟骨嚟,
燒汁味道香濃,加上爽脆嘅口感,成個感覺都幾特別吓
下面就係汁燒杏鮑菇串($29),菇身好厚,吸曬啲汁,十分Juicy,好適合肉與肉之間間下場!
最右下就係惹味雞腎串($30),切到細細粒,易入口,汁料香濃,好快就清曬!

而呢碟就係芝士大啡菇($42),又無諗過燒物當中有啲咁西式嘅食法!
啡菇都幾大隻,芝士好香,而中間夾住嘅係巨量嘅蒜,成件事就係想象以外咁澎湃可口,值得一試!
旁邊嘅係隻糖原個蕃茄($42),都係無諗過會咁清甜!加咗焦糖令個蕃茄更加甜、更加香,食完咁多燒物,食返個蕃茄成個感覺好Refreshing!

最後,叫個自家製燒飯團($53)當然就想食飽個肚啦!但又估唔到佢個燒汁又幾香口,配埋其他燒物一齊食,味道就更加豐富

嚟張串燒大曬冷先!

呢間Club氣氛好好,食物比想象中做得更精緻有心機,值得大家嚟試下呀!
比啲餐牌大家參考下:
2023-05-27
$496 (Dinner)