2010-10-28 7 views
一直無留意新都會廣場有呢間餐廳, 中午經過無意見到麻布茶房招牌, 入去另一邊掛的係可麗茶房, 原來係同一集團.餐廳生意麻麻, 兩個人各點了一個定食, 看menu以為很大锅, 上到來才知這锅很淺身, 高度大概只有2cm, 本來個定食看menu幾吸引我的係有個日本黃蘿蔔乾小食, 點知上台發現無, 叫個婶婶侍應來問, 話呢間舖無得供應, 當場有給欺騙的感覺, 落單時無講, menu又無貼返張lable注明下, 本想投訴後來看看個婶婶幾慈祥, 想想都係算罷了. 泡菜豚肉熱窝定食 : 豚肉偏少, 整锅都是泡菜, 所以偏辣, 不過對我這喜歡吃泡菜又能吃辣的來說是很不錯的選擇. 和風蕃茄鮭魚熱窝定食 : 鮭魚只有四五塊, 蕃茄居然也不多, 整個锅像蕃茄鮭魚湯, 試一口, 有點酸酸的味道還很不錯. 不過以這茶餐廳的裝修, 又在商場扶手電梯底下來說, 加一後要70多塊錢一個午餐來說, 價格就偏貴了點. 估計沒選擇之下才會考慮.

本想投訴後來看看個婶婶幾慈祥, 想想都係算罷了.

無小食 -- 名不符實
荼餐廳格局
偏辣
番茄湯幾好味
樓梯邊的座位難得體貼放置了個服務按鐘
2010-10-27
$75 (Lunch)
無小食 -- 名不符實
荼餐廳格局