2019-03-16
記得上次經過嘅時候,排晒長龍,今次經過總算碰到唔多人嘅一日,一於入去試一試。麻油雞烏龍麵雞係大大件,份量也不少,食落覺得好滑。加咗麻油之後,令成個湯底更加好味。而麵煮得剛剛好,唔會太硬。另外仲有椰菜,感覺更加健康。不過個人覺得落咗太多姜,或多或少姜嘅味道過於重。蚵仔大腸麵線麵線應該算係台灣其中一款有名食物,呢度嘅麵線好有台灣嘅感覺。每隻蚵仔都幾大隻,不過大腸嘅份量略嫌少左d,同埋成碗麵線有少少鹹。三杯雞髀菇係台灣夜市已經好鐘意食菇,見呢度有叫左個小食。煮嘅時間剛剛好,而菇亦都好入味,不過都係略嫌有少少鹹。(廚師今日重手左?)另外加多22有多一款小食同飲品,叫左滷水豆腐同 。可惜滷水豆腐唔入味,屬於失敗之作。飲品就係百香果紅茶,叫左少甜,百香果已經攪爛溶於紅茶中,都算係食物嘅唔錯配搭。
麻油雞烏龍麵
蚵仔大腸麵線
三杯雞髀菇
(廚師今日重手左?)