2019-05-03 2493 views
提早慶祝母親節,我哋去咗食自助餐。一踏入餐廳,侍應已經好貼心咁樣帶我哋入座。酒店裝修都唔錯樓底幾高。座位同座位之間唔會相距太近。我食自助餐主要都係食冷盤多啲,雖然生蠔一次只可以攞兩隻,要出出入入拎有啲麻煩。但係生蠔都幾好食,酒店方便提供法國同埋美國嘅生蠔。至於刺身分別由帶子三文魚赤背等等大路既刺身。刺身質素唔錯,另外仲有好多種海鮮例如麵包蟹,半邊龍蝦,凍大蝦。選擇都叫幾多令人滿意啦。另外熟食方面都有好多款揀例如燒羊架,牛扒。我特別要推介一款嘅係鵝肝多士,好好味!另外餐廳仲主打生滾粥,有唔少矜貴嘅材料。但係我就無試到生滾粥比唔到comment 。但係另一個亮點就係自助餐嘅甜品好多款好好食,有疏乎厘去到芝士蛋糕仲有榴槤酥,可以每一樣都咁好食。只可惜食得太飽都唔可以食晒每一種,哈哈另一個加分為就係呢度嘅Häagen-Dazs雪糕雪條都係任拎㗎,邊特別版特別口味都有!搞到我飽都要食飯一條雪條一個雪糕先肯走! 哈哈

至於刺身分別由帶子三文魚赤背等等大路既刺身刺身質素唔錯,另外仲有好多種海鮮例如麵包蟹,半邊龍蝦,凍大蝦。選擇都叫幾多令人滿意啦。

但係另一個亮點就係自助餐甜品好多款好好食,有疏乎厘去到芝士蛋糕仲有榴槤酥,可以每一樣都咁好食。只可惜食得太飽都唔可以食晒每一種,哈哈