2018-08-02
😬又跟媽媽👩🏻去飲茶不過飲茶點可以咁求其加黎呢度食就最好不過 💡從來都唔太鍾意好噪既地方 但就好鐘意飲茶熱熱鬧鬧既氣氛古法鴨腳包 初頭以為係刈包咁 原來係鴨腳包住鴨腸 ,鴨肝 同叉燒 然後黎去燒 非常唔簡單既功夫 口感有點搞笑 ‼️硬肉得黎仲會帶點肥肉既爽口質感 比起一般燒味 更有層次 肉更多汁 但重點係冇太大感覺到係肥膩 反而係油香 惹味個隻😊另一考起師傅既菜式 必定係金錢肚 小編係後尾食完買既 師傅話用微波爐叮2叮就食得 雞肝,叉燒同肥肉串連一齊 外脆內軟(尤其面頭塊肥肉脆脆地 好香口🤤)有d後悔點解小編唔出生早到食到d咁好既食物黎到蓮香棧 點少得蓮蓉包 一擘開個飽 蓮蓉爆餡 蓮蓉夠實淨 飽到似食月餅🧐果然真。材實料呀牛栢葉做得一d都唔馬虎 咬落相當爽口😝一定要食!環境雖然有點兒逼 裝修又唔見咩富麗堂皇😅 檯面同餐具有些少污穢 不過勝在有份親切感 除左點心卡有舊式咁蓋印 餐牌仲會用舊時用開既花碼 🤔有蓮香棧既舊式茶樓係香港已經買少見少 🙍🏻♀️老師傅擁有傳統精湛手藝更廖廖可數 於是唔少專誠到訪一嘗舊時味道其實一班人聚下舊 懷愐昔日既日子係幾咁好既一件事黎😌
不過飲茶點可以咁求其加
黎呢度食就最好不過 💡
從來都唔太鍾意好噪既地方 但就好鐘意飲茶熱熱鬧鬧既氣氛
古法鴨腳包 初頭以為係刈包咁 原來係鴨腳包住
有d後悔點解小編唔出生早到食到d咁好既食物
牛栢葉做得一d都唔馬虎 咬落相當爽口😝一定要食!
其實一班人聚下舊 懷愐昔日既日子係幾咁好既一件事黎😌