2017-06-12 523 views
又到左食午餐嘅時間,由於唔想食太飽所以飯就唔係我嘅選擇之列。咁啱行經八方雲集水餃鍋貼專門店,於是就買一碗麵當午餐算啦八方雲集鍋貼水餃店嘅選擇唔算多,大致上就係鍋貼同埋餃子,而且兩者嘅味道亦都係只有四款選擇。由於我唔想太dry,淨係食鍋貼或者係水餃,於是我就選擇左購買一碗珍珠雲吞麵雲吞同埋麵放喺一個盒,湯係另上,呢一點我係欣賞嘅,因為如果麵同埋雲吞長時間浸喺湯裏面會改變左佢地嘅質感。打開碗湯,見到有啲紫菜同埋有幾條生菜喺裡面,生菜嘅顏色好沉,比我嘅感覺就好似賣剩嘅菜頭菜尾,有d倒胃珍珠雲吞有八粒,細細粒嘅,可以一口一粒,但係味道就只能夠談得上係合格,唔係特別美味;麵條嘅質素都係屬於合格水平,唔會話煮得過林,亦唔係話十分彈牙,好就好在佢啲麵條都好完整,唔會俾麵碎你價錢方面屬於貼地價,係合理嘅

價錢方面屬於貼地價,係合理嘅

TakeAway