2023-09-08
已經唔知第幾次幫襯呢度啦!每次嚟大角咀都好想喺度食嘢,今日特別口痕,叫左勁多香口煎炸嘢食,為左平衡返,就叫埋冬瓜茶同仙草。傳說:吃可以讓人忘憂,吃自己喜歡的,唔知會唔會忘記多d煩憂呢!一於要吃光好吃的所有。 椒鹽花枝丸、椒鹽甜不辣 (@$38)一向都喜歡食椒鹽炸物,喜歡呢種特別嘅鹹味,配上炸物,份外香口。花枝丸唔錯,即使放得耐左,都唔會有嚴重縮小嘅情況,真材實料。甜不辣比想像中大塊,不過餐廳會剪半,食得更方便。 起司肉鬆蛋餅($35)蛋餅係我呢度嘅至愛,每次嚟到都必點,呢度嘅蛋餅厚薄度、口感都好好,配上芝士一齊食,增加了軟糯口感,又多一份芝士香,加埋餐廳嘅醬汁,十分滋味。 芋圓芋泥仙草($38)呢個第一次食,芋圓夠煙韌、芋泥夠滑,特別欣賞仙草,全部切成薄片,食起上嚟唔怕滑捊捊,跣走晒,好方便。 地道小店,食物唔係驚為天人嘅味道,但就係有一份港式台灣小店嘅人情味。
椒鹽花枝丸、椒鹽甜不辣 (@$38)
起司肉鬆蛋餅($35)
芋圓芋泥仙草($38)