2020-01-07 497 views
偶然在網上見到吉列豬扒的相片,便有了食欲,故相約朋友搵間吉列豬扒專門店一試,果然食後食指大動。二人胃口有限,想試多啲菜式真係要叫多啲人一齊食。我們當日叫了個二人前餐,吉列豬扒、豬柳及炸大蝦,果真沒有失望。炸大蝦真係好大隻,蝦肉啖啖,外層穌脆,油味又唔重,食完都唔覺熱氣。豬扒大大塊,超厚身,咬落好滿足,滋味十足。佢既飲品梅子梳打亦相當味濃,但濃得黎是清甜的、清涼的,朋友指他叫的荔枝梳打亦好好飲。最後送來甜品,是小小一杯幾粒的西瓜,十分體貼,食完酥炸物食口清甜西瓜真是一流。再喝兩口綠茶清一清油膩感,望住窗外尖沙咀城景,一座大大的白宮清真寺,過了個寫意的周末午膳時間。
二人前吉列豬扒、豬柳、大蝦定食
梅子梳打及荔枝梳打
甜品(西瓜)
2020-01-04
$288 (Lunch)
二人前吉列豬扒、豬柳、大蝦定食
梅子梳打及荔枝梳打