2009-10-27
秋高氣爽, 又係BBQ既好季節. 尋日趁住假期, 同屋企人一行十人去呢個場BBQ, 之前去過一次覺得幾好, 所以今次又黎番呢度.我地下午兩點幾去到, 唔算好多人, 好快就選好位開爐攞野食. 呢度$78一位, 假期開爐費$20, 每人包一枝水一張飲品卷. 任食既都係D基本野啦....例如 : 雞中冀(有兩款, 有辣有唔辣), 辣既雞全翼, 叉燒粒, 雞肉腸, 芝士腸, 墨丸, 燒賣, 牛扒, 豬扒, 多春魚等等, 大致上都好好味, 肉類整得入味, 牛扒唔UN. 此外, 番薯, 原條牛油粟米, 蔬菜包等等就要俾錢買, 其實價錢唔貴, 人多既買多少少可以多D野食. 番薯OK, 甜甜地啦...粟米就差D, 好乾身. 蔬菜包有金菇包同椰菜包, 兩款都好味.另外, 我地自己就帶左D茄子去原條燒, YUMMY! 我家姐又自製左牛肉車厘茄串, 薄薄的牛肉燒一陣就食得, 加上酸酸地又JUICY既車厘茄, 好食到震!醬料方面, 這裡提供的蜜糖不太好, 要求唔高既都冇問題既! 我地唔知BBQ場有冇提供其他調味, 所以都係自備燒烤醬, 茄醬同蒜蓉牛油等, 始終係自己帶去既好味D.呢度都有其他康樂設施
呢度都有其他康樂設施, 桌球, 乒乓球, 風箏, 單車, 麻雀等, 我地燒到5PM左右走去放風箏, 玩完肚餓又返去再燒過, 燒到8點幾, 食埋甜品, 我地試左西瓜涼粉, 大菜糕同芒果布丁, 都唔錯架!
呢度既環境都OK既, 唔算逼, 係冇沙灘. TOILET都乾淨. 服務幾好, 我見有人要搬爐, D哥哥仔都肯幫手, 攞野食果D職員又唔會黑面.