2024-07-16
今次嚟到太子食一間居酒屋,裝修日系風格,光線柔和,有情調,適合傾計Lunch menu前菜漬物三點盛前菜我哋選了三點盛,裏面有牛蒡,酸蘿蔔和蒜頭, 三款前菜都好用心去做,牛蒡整得好爽口, 酸蘿蔔有一啲柚子味,蒜頭有啲醬汁再加上 少少嘅木魚碎紫菜芥末八爪魚芥末八爪魚母新鮮好嫩滑配埋脆脆嘅紫菜,好fresh黑松露鹅肝多士鵝肝厚切,煎封好香,外脆內軟, 連埋多士一齊食,鵝肝入口即溶,同埋個獨特香味好出雞軟骨雞軟骨燒得好香,裏面軟骨都好香脆鹿兒島一口牛一口牛肉質鮮嫩,有肉汁,唔係合成牛,非常好味噌燒大腸豬大腸燒得香脆,清潔得好乾淨,鍾意食豬大腸嘅朋友唔好錯過煙腩肉秋葵串煙肉包住秋葵口感好得意,外面煙肉脆裏面秋葵一粒粒子,出奇地好夾醬汁燒豚肉串燒豬肉串係五花腩,醬汁鋪滿豬肉面,好嘢味松露半熟牛肉他他牛肉他他有輕輕煮過,有少少似牛扒,每塊牛肉上面都有松露,好精緻高湯玉子烧玉子燒好新鮮一層一層嘅蛋,好嫩滑,份量仲好大條添蟹肉蟹羔甲羅烧甲羅燒會有一隻日本雞蛋黃跟,職員有教我哋將蛋黃倒入甲羅燒,溝埋裏面嘅魚子,蟹肉,蟹膏和蔥, 再夾埋餅乾一齊食,啖啖蟹膏蟹肉,中間仲加了魚子更添口感月見醬唐揚飯糰呢個係炸
Lunch menu
前菜漬物三點盛
紫菜芥末八爪魚
芥末八爪魚母新鮮好嫩滑配埋脆脆嘅紫菜,好fresh
黑松露鹅肝多士
雞軟骨
雞軟骨燒得好香,裏面軟骨都好香脆
鹿兒島一口牛
一口牛肉質鮮嫩,有肉汁,唔係合成牛,非常好
味噌燒大腸
豬大腸燒得香脆,清潔得好乾淨,鍾意食豬大腸嘅朋友唔好錯過
煙腩肉秋葵串
醬汁燒豚肉串
燒豬肉串係五花腩,醬汁鋪滿豬肉面,好嘢味
松露半熟牛肉他他
高湯玉子烧
玉子燒好新鮮一層一層嘅蛋,好嫩滑,份量仲好大條添
蟹肉蟹羔甲羅烧
月見醬唐揚飯糰
呢個係炸飯糰,外形係個心心,中間放咗一隻蛋黃,溝埋一齊食,咬落去蛋黃汁滿瀉,好美滿
綠茶雪糕
最後我哋仲食咗個綠茶雪糕,綠茶雪糕好creamy, 奶味都重,係日本出品嘅口感,係一個好完滿嘅ending