2021-12-20
比朋友睇呢間食物,個個第一眼話似吉x家🥲呢間小店鋪面細細,但味道不求其。入到餐廳係OpenRice發現啲賣相麻麻,但入到餐廳冇理由走,到自己見到嘅時候會諗OpenRice啲人點解影得咁差,因為佢賣相真係唔差,味道都唔差。下午茶時間主食會配左玄米茶同沙律。我哋揀咗一個五花腩丼飯,事關我朋友勁鍾意食肥豬肉,理解唔到點解冇肥肉不歡既朋友都瘦既?五花腩上面加咗啲七味粉,味道幾香,而且佢唔算話真係超肥,我接受到。和風牛肉湯烏冬,個個都話勁似吉野家,佢哋個碗係真係有啲似,仲要牛肉烏冬更加似🤣當你有個鍾意食炸嘢嘅朋友,你每餐都會見到有炸物😅唐揚炸雞,外脆內軟,即叫即炸,感覺唔錯。炸魚手指有驚喜,開頭以為係平時出面買嘅急凍魚手指炸,但佢唔係平時嗰啲魚手指,味道幾好,同埋好食過平時嘅急凍魚手指。店舖外面嘅旁邊仲有個魚檔,聽聞可以揀完海鮮喺舖頭裏面煮,好有特色!
下午茶時間主食會配左玄米茶同沙律。
當你有個鍾意食炸嘢嘅朋友,你每餐都會見到有炸物😅
唐揚炸雞,外脆內軟,即叫即炸,感覺唔錯。