講到居酒屋、日本菜,一般感覺都係「有啲貴」「無咩好食」🥹 但最近竟然比我發現一間小店❣️九町屋❣️,主打居酒屋風日本菜,價錢超親民,無論鍋物、拉麵、燒物、串燒、串揚都可以搵到,更提供多款酒精及非酒精飲品,同朋友暢飲都唔怕𝗈𝗎𝗍 𝖻𝗎𝖽😎 餐廳裝修好用心,加入香港地道元素,仲擺咗好多貓擺設,超可愛呀😌𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥 👍 豚肉壽喜燒鍋 配烏冬天氣涼涼地,梗係要過食個鍋暖暖佢😚微甜既壽喜燒一向係我既首選湯底。除左大大片既豚肉之外,仲有大量既蔬菜配料🥗,份量一啲都唔少,最後可以將烏冬撈入個汁食,啲烏冬煙韌又掛湯,停唔到口😋👍 鹽燒三文魚腩鍾意食香口野既朋友叫左呢款鹽燒小食,係用上油脂分部比較多既魚腩烤製而成。魚皮燒得岩岩好,有微微焦香同好脆口,如果唔係自己怕肥既話,真係會食多幾舊😘📍九町屋 北角水星街6-8號恒寶大廈地下B號舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 豚肉壽喜燒鍋 配烏冬