2025-01-30 0 views
🥢首先,我要介紹嘅係皮蛋瘦肉粥。一碗熱騰騰嘅粥,配上滑嫩嘅瘦肉同埋香濃嘅皮蛋,簡直係完美嘅早餐選擇。粥底煮得非常細膩,米粒同水融合得恰到好處,口感順滑。而皮蛋帶來嘅獨特風味,更加提升咗整碗粥嘅層次感。每一口都令人感受到溫暖,無論係寒冷嘅早晨定係疲累嘅午後,都係一個好選擇。🥢龍躉飯。呢道菜用新鮮嘅龍躉魚片,肉質鮮嫩,配上香米飯,簡直係一絕。龍躉魚片煮得剛好,不油膩,魚肉入口即化,加上少許醬油調味,更加突顯咗魚肉本身嘅鮮味。🥢牛肉球。呢啲牛肉球外脆內嫩,每一口都充滿咗牛肉香氣。佢哋用新鮮牛肉製作而成,經過精心調味,再加上適量嘅香料,令到牛肉球味道更加豐富。搭配上特製醬汁,更加提升咗整體風味,非常適合做小食或者開胃菜。🥢呢度嘅燒賣真係唔可錯過!每一件燒賣都包住咗豐富嘅餡料,包括豬肉同蝦仁,口感層次分明。外皮薄透,蒸得剛好,不會過於乾燥,而裡面餡料則鮮嫩多汁,每一口都令人陶醉。而且佢哋仲會加上一啲香菜點綴,唔單止好睇,更加增添咗香氣。另外,我特別鍾意牛肉燒賣。相比起傳統燒賣,牛肉燒賣帶來另一種獨特風味。牛肉質地較為緊實,但經過蒸煮後依然保持住多汁感,加上特製醬油,更加令到每一口都充滿咗驚喜。而
另外,我特別鍾意牛肉燒賣。相比起傳統燒賣,牛肉燒賣帶來另一種獨特風味。牛肉質地較為緊實,但經過蒸煮後依然保持住多汁感,加上特製醬油,更加令到每一口都充滿咗驚喜。而且牛肉燒賣通常會用少量香葱作為裝飾,增加香氣同埋視覺效果。
🥢雞包仔。呢個小食真係好可愛,每個包仔都充滿咗雞肉餡料,外皮鬆軟,非常適合當作下午茶或者小食。雞肉餡料經過細心調配,加上少許蔥花同埋香料,令到整個包仔充滿咗香氣。每一口都令人感受到雞肉的鮮嫩,同時又有包仔本身的柔軟口感,非常滿足!