2019-08-02
辛苦左一個禮拜終於嚟到星期六啦 難得放假一早起身又唔想煮嘢食 所以決定落去買個早餐啦🙈成日都好想食一盅兩件 但去茶樓冇下午茶又太貴 咁啱醒起樓下有間巧手製作 所以就去呢到買啦!😏依家喺正巴士站隔離 朝頭早買早餐都好方便!因為太肚餓嘅關係 所以買咗幾樣嘢返屋企食🙈首先又好耐都未食過嘅雞扎🤤呢個雞扎有兩件 入面都好足料 芋頭雞肉竹笙都有🙈另外時間蒸得幾好 水準都唔會差過茶樓👍🏻之後食一盅兩件又點少得燒賣阿!有四粒 份量都幾多另外燒賣個味道都唔差 咬落去好香肉味 好飽滿👍🏻另外仲有個鮮竹卷有三件 每一件都好足料另外咬落去之後 入邊材料嘅汁流晒出嚟 好鮮味👍🏻👍🏻之後我仲試埋佢哋嘅叉燒腸豉油係佢俾我另外自己落 咁就可以因應自己口味調較啦🙈佢哋嘅腸粉都幾香米味 另外叉燒都幾多 夾埋一齊食好夾好惹味👍🏻最後仲有我最鍾意嘅奶皇包!雖然唔係流心奶黃 但佢個奶黃蓉都好出色🙈奶黃味好香 同埋唔會一味淨係得個死甜 反而仲帶出咗有奶香味👍🏻👍🏻最後呢度都係大概$7-80蚊 但有咁多嘢食同埋可以係屋企舒舒服服咁食超抵!
依家喺正巴士站隔離 朝頭早買早餐都好方便!
因為太肚餓嘅關係 所以買咗幾樣嘢返屋企食🙈
首先又好耐都未食過嘅雞扎🤤
呢個雞扎有兩件 入面都好足料
芋頭雞肉竹笙都有🙈
另外時間蒸得幾好 水準都唔會差過茶樓👍🏻
之後食一盅兩件又點少得燒賣阿!
有四粒 份量都幾多
另外燒賣個味道都唔差 咬落去好香肉味 好飽滿👍🏻
另外仲有個鮮竹卷
有三件 每一件都好足料
另外咬落去之後 入邊材料嘅汁流晒出嚟 好鮮味👍🏻👍🏻
之後我仲試埋佢哋嘅叉燒腸
豉油係佢俾我另外自己落 咁就可以因應自己口味調較啦🙈
最後仲有我最鍾意嘅奶皇包!
雖然唔係流心奶黃 但佢個奶黃蓉都好出色🙈