2014-02-19 1308 views
一般屋村內嘅食肆, 不外乎本地茶餐廳, 快餐店, 酒樓… 但廣源村內最近開咗呢間主打星馬菜嘅餐廳, 對附近嘅村民, 學生, 打工仔嚟講… 確實係一個佳音 ^^ 因為終於多一個選擇!我同好友都心有靈犀地點咗新加坡叻沙 ^^ 賣相都唔錯, 而且用料都算十足, 有蝦仁 (明顯係雪藏, 但都好爽口), 鱼片, 豆卜, 芽菜 + 全熟蛋! 最抵讚係個湯底~ 睇落好似好辣, 但食落其實啱啱好, 椰香十足, 美味非常!! 啲麵亦都唔錯, 夠滑同硬度適中, 好彈牙 ^^ 由於個湯底實在太正, 我不自覺地飲到乾乾淨淨 >w<餐飲方面, 好友點咗熱柚子茶, 而我就點咗凍煉奶奶茶 ^^ 呢兩個就中規中矩, 冇乜特別!真係估唔到小小一個屋村都會有驚喜 ^^ 有機會一定會試埋佢哋其他菜式!!

新加坡叻沙 - $55
熱柚子茶 & 凍煉奶奶茶

2014-02-17
$57 (Lunch)
新加坡叻沙 - $55