呢排唔知咩事係咁食韓國野😂就連今日去拜完車公都走左黎sister korea cafe食韓國野。韓國菜炸雞又出場啦~ 不過我覺得呢個味道就真係一般,純粹只係啲啲醬淋係炸雞,雞冇點醃製過,唔算好好食,可以再好啲。醃蘿蔔就唔錯,酸酸地去下油炸感。前菜因為好肚餓既關係,我都要叫番座「山」咁大既炒飯飽肚,所以好唔客氣叫左呢個辣漢拿山芝士蛋熔岩豚肉炒飯。見到成盤泡菜,紫菜,豚肉,芝士同蛋漿,一望就知份量幾重量級😛炒飯會有一個oppa幫你炒,好似平時食燒肉咁。Oppa首先倒哂啲kimchi,豚肉同紫茶落飯,然後整鬆個飯炒呀炒,之後同咁上下倒啲醬落去,最後係飯外圍倒埋蛋漿同芝士圍個圈圈就完成呢座山。我覺得啲蛋唔夠滑,芝士味唔算濃,突然好掛住outdark啲芝士,雖然食到滯,但係好creamy啲芝士。炒飯就唔錯,飯炒到粒粒散開,而且辣醬勁入味👍豚肉(其實我覺得似五花腩)好爽口,偶然食下都唔算過份😂忌廉插柚子沙冰冇一般咁甜,可能因為啲冰溝淡左? 正常忌廉超甜,不過果日飲冇over甜味。柚子味係有,不過係淡啲,可能唔想甜上加甜?朋友係咁話杯意大利咖啡苦,係咁加糖。

前菜

朋友係咁話杯意大利咖啡苦,係咁加糖。