有人話食西餐要去尖沙咀同中環先搵到高質餐廳,我會話食完呢間之後會對呢個諗法改觀😍😍。入到餐廳,侍應好好態度咁帶我哋去上層坐,之後發現佢哋兩層嘅裝修好精緻,下層就二掛畫去做一個簡單嘅裝飾,上層以古典風為主,放置左一啲好靚嘅傢俬,非常適合用嚟打卡影相。 😈😈 1. 意式千層茄子沙律沙律主要有蕃茄蓉同埋茄子組成,茄子質感柔軟容易咬得開,以蕃茄蓉會感覺到佢酸酸地,好開胃。另外仲有啲類似nuts嘅東西,豐富左成碟沙律嘅口感。😍😍2. 洋蔥湯呢個洋蔥湯喺夜晚係比較貴嘅一個前菜,咁我梗係唔執輸試吓啦,佢個湯唔會淡茂茂,香草味好濃,佢嘅洋蔥同埋配料增加左食落去嘅香味。🤩🤩3. 香煎美國牛腹排伴法式牛油薯呢個牛扒係重點,廚師已經幫我切左一件件咁上碟,佢嘅肉非常嫩滑,食落好鬆軟嘅一塊靚牛扒,用咗鹽同埋黑椒調味,加上佢特製肉汁好夾又唔會搶味,真係好好食。四季豆用咗蒜蓉同埋少少鹽去煮,食落好爽好香口。❤️❤️甜品係檸檬面嘅芝士蛋糕,食落去甜度適中,芝士打得好creamy,好食嘅程度係想食多一件。PS: lunch 成個set都只係$138,但絕對有尖沙咀牛扒店嘅質素,帶人慶生1 d都唔失禮💜——

1. 意式千層茄子沙律
2. 洋蔥湯