2020-06-12
Happy Friday約朋友嚟到銅鑼灣食飯,見到呢間冰室特別多人排隊,所以就排隊入去試啦~ 見到餐牌上菜式都幾多選擇,大部分都係香港地道菜式,而且價格相宜,唔怪得咁多人食啦😆 我同朋友叫左扒餐、蜜糖雞翼、奶油脆豬和凍奶茶。-西冷扒香草腸🥩🍖(配意粉和燒汁)牛扒大大件夠曬厚身 仲要有成兩大塊 份量比我想像中大好多😂 燒汁幾惹味 食完都唔會覺得口渴 因為佢哋嘅醬料都係自家製冇加味精架👍🏻 香草腸味道都唔錯 配埋意粉食幾夾-黑椒牛扒炸蝦🥩🍤(配意粉和龍蝦汁)牛扒同樣大大份 仲有四隻大大隻炸蝦🍤 鐵板入面仲有牛油粟米粒🧈 好惹味😋 龍蝦汁配意粉食真係超正~-蜜糖雞翼🍯雞翼配蜜糖真係絕配!雞翼炸得香脆可口 暖暖地配埋蜜糖醬味道好滋味呀🤤 而且份量幾多 適合多人分享哦-凍奶茶🥤朋友強烈推薦佢哋嘅凍奶茶 所以就叫黎試試啦~ 果然茶底香濃 味道和比例調教得剛剛好 點了走甜也不會覺得苦 果然去冰室就一定要叫杯奶茶!-奶油脆豬🥯一樣都係幾大份!香脆嘅豬仔包配足料嘅奶油 果然令人無法抗拒🤤 晚餐心思思想食脆豬 當飯後甜點啱曬呀 為呢一餐畫上完美句號😆
西冷扒香草腸🥩🍖(配意粉和燒汁)
黑椒牛扒炸蝦🥩🍤(配意粉和龍蝦汁)
蜜糖雞翼🍯
凍奶茶🥤