2016-06-01
屯門區近年面目煥然一新,新興食肆林立。「Cafe 1950歐陸餐廳」係安定小區頗為注目嘅餐廳,皆因佔地都算大,座位多而環境舒適。打開餐牌,發現食物種類好多,上至小食、韓式鍋物甚至係据扒都會有,迎合唔同人口味,非常適合一大班人聚餐。呢日我就揀左生蠔4隻、溫泉蛋凱撒沙律、西班牙海鮮炒飯、鐵板西冷<溫泉蛋凱撒沙律>沙律份量十足,新鮮沙律菜配上流心溫泉蛋,加入凱撒沙律汁一拍即合<西班牙海鮮炒飯>呢個最有驚喜,估唔到依個價錢都可以食到幾高既質素,首先賣相已經攞左好高分,炒飯夾離勁多海鮮!同時炒飯微微拉芝士,岩哂一眾芝士控!<鐵板西冷>鐵板西冷都係一個不過不失選擇,不過薯條唔係用一般波浪薯條,亦唔係用m記營養不良薯條,而係厚切薯條!簡直比到我一個驚喜!其實間野食物真係唔差,不過餐廳可以多注重衛生,用餐期間有小蚊滋飛來飛去,座位亦有污漬,令觀感大大扣分!
<溫泉蛋凱撒沙律>
<西班牙海鮮炒飯>