2022-07-07
屯門地道撈麵小店.7月星期日去到屯門井財街嘅嘆撈食晚餐,由屯門站再轉輕鐵到景峰站落行5分鐘就到,6點到達啱啱好避過左晚餐時間,唔洗等就入得座~餐廳裝修簡單,其間見到唔少外賣生意,似乎都幾受附近街坊支持🫶🏻.餐廳以四川撈涼麵為主,另外仲有啲小食同甜品。今次我地就叫左兩個撈麵同一份燒賣.◽️雞嘆撈(手撕雞+辣雞軟骨) $43涼拌撈麵配菜唔少,有芫茜、花生、青瓜同炸黃豆粒;醬汁方面叫左BB辣,麻辣得黎又辣度啱啱好,啱曬想試下辣嘅朋友😋麵質幾彈牙,掛汁而且開胃,手撕雞同雞軟骨方面份量都唔少,幾啱夏天食!.◽️自選撈(涼麵+唔辣+豬頸肉) $38麵質彈牙,醬料揀左唔辣,但其實都有種麻辣嘅香味!豬頸肉有6塊,味道都唔錯.◽️燒賣 $10我地另外仲叫左份燒賣,係好食嘅燒賣❤️另外佢地仲有個獨家調制豉油同辣油,加埋食唔錯.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
7月星期日去到屯門井財街嘅嘆撈食晚餐,由屯門站再轉輕鐵到景峰站落行5分鐘就到,6點到達啱啱好避過左晚餐時間,唔洗等就入得座~ 餐廳裝修簡單,其間見到唔少外賣生意,似乎都幾受附近街坊支持🫶🏻
◽️雞嘆撈(手撕雞+辣雞軟骨) $43
涼拌撈麵配菜唔少,有芫茜、花生、青瓜同炸黃豆粒;醬汁方面叫左BB辣,麻辣得黎又辣度啱啱好,啱曬想試下辣嘅朋友😋 麵質幾彈牙,掛汁而且開胃,手撕雞同雞軟骨方面份量都唔少,幾啱夏天食!
◽️自選撈(涼麵+唔辣+豬頸肉) $38
麵質彈牙,醬料揀左唔辣,但其實都有種麻辣嘅香味! 豬頸肉有6塊,味道都唔錯
◽️燒賣 $10
我地另外仲叫左份燒賣,係好食嘅燒賣❤️