2022-12-07
📍「泓」- 屯門今次食食食之旅黎到屯門😌👦🏻一直都想試吓鐵板燒,今次見到屯門新開咗間平民版鐵板燒,聽講價錢夠哂貼地,性價比高,所以決定帶👦🏻試吓📷餐廳位於屯門置樂彩華花園樓下,門口設計比較簡潔,以黑灰色為主,入面嘅座位大約有10個,圍住鐵板坐,所以每個位都可以欣賞到大廚表現鐵板燒😍因為座位唔算多,大家去之前最好book位呀😇🍴美國安格斯西冷定食💰HK$128✨推薦指數:7.5/10今次我哋叫左5成熟,睇住大廚即席燒好治癒😆今次感覺好似熟左少少,不過西冷既肉質真係好厚實,食落都唔會覺得好韌好難咬開,脂肪位置唔算太多,唔會食到成口油既感覺,點埋燒肉汁拎黎送飯就一流😋個set 仲有麵豉湯同白飯,唔錯😃🍴鐵板燒比目魚定食💰HK$118✨推薦指數:7/10比目魚比較細塊,不過食落魚肉都幾嫩滑同啖啖肉,入面肉質比較清淡,調味可以再多少少😗魚皮煎得幾香脆,不過可能啲鹽係魚皮上,食落反而比較鹹,魚皮魚肉平衡返就更好🤣值得一讚係佢嘅炒雜菜炒得岩岩好,夠哂入味😗
今次食食食之旅黎到屯門😌
🍴美國安格斯西冷定食
💰HK$128
✨推薦指數:7.5/10
今次我哋叫左5成熟,睇住大廚即席燒好治癒😆
🍴鐵板燒比目魚定食
💰HK$118
✨推薦指數:7/10
值得一讚係佢嘅炒雜菜炒得岩岩好,夠哂入味😗