2021-12-23 834 views
搬咗入屯門兩年,都算係呢間餐廳嘅熟客仔,每個月最少都光顧一至兩次。每一次光顧,都總要揀啱時間,因為繁忙時間必定排長龍。呢間餐廳從來冇令我同老公同朋友們失望。雖然坐得不太舒適,但佢食物嘅質素好穩定,最緊要係價錢夠平,食物夠正宗,我哋試過嘅大部份食物都十分有水準。餐廳職員都係泰國人,服務不過不失。內部裝修雖不華麗,但很有泰國風味。我同老公同一位好友今次叫咗四個餸:香辣香草海鮮炒河(每次必叫)、豬肉生菜包、燒豬頸肉(每次必叫)同馬拉盞炒通菜。飲品叫咗椰青同龍眼冰。我哋都食得舔舔脷,雖然我們本來都唔肚餓,但都將食物全清。香辣香草海鮮炒河 $48 我同老公嘅最愛。辣味真係好香好開胃好惹味,好想知佢用咩辣醬!超正!不過大家有定心理準備,因為佢都真係幾辣,每次食都要不停飲嘢。燒豬頸肉 $45 肉質彈牙,燒烤味好香,辣醬是重點,好香好惹味,我老公仲會拎啲醬去撈飯。豬肉生菜包 $45 馬拉盞炒通菜 $45 肉碎味道出色,辣辣地酸酸地好開胃。馬拉盞好香,菜亦新鮮。椰青 $33 解辣必備龍眼冰 $18 味道香甜 (午市會送一細杯)屯門人氣泰國餐廳,必定會繼續支持!

香辣香草海鮮炒河

香辣香草海鮮炒河 $48

燒豬頸肉

燒豬頸肉 $45

豬肉生菜包

豬肉生菜包 $45
馬拉盞炒通菜 $45
肉碎味道出色,辣辣地酸酸地好開胃。馬拉盞好香,菜亦新鮮。

椰青

椰青 $33
解辣必備

龍眼冰

龍眼冰 $18
味道香甜
(午市會送一細杯)

屯門人氣泰國餐廳,必定會繼續支持!
2021-12-19
香辣香草海鮮炒河