2020-12-07 353 views
好幾年前已經食過嘆甜品嘅窩夫,淨係窩夫都已經有好多唔同嘅配搭,最有特色當然係佢哋店主好有心思咁喺碟上面用朱古力畫貓貓,雖然今次食已經冇咗,但店內裝飾同甜品擺盤都仲有🐱嘅元素~•🥢 Baileys朱古力醬鮮忌廉窩夫 $59呢個配搭睇落簡單,無乜配料,但朋友極力推薦,食落都幾驚喜,仲忍唔住食晒啲cream😆Baileys cream嘅朱古力味好!濃!食落唔會好甜,而且比一般嘅cream少啲空氣感,口感更加綿滑🤤窩夫即叫即整,上枱仲熱辣辣,厚得嚟又幾鬆軟,但唔夠蛋香味。•🥢 珍珠飄雪 $52面頭淋咗焦糖醬,焦糖味都幾濃。我哋揀咗豆腐雪糕,豆味幾濃但又唔會太搶~中間嘅牛奶雪冰幾綿,有奶香,但融得好快;珍珠較淋,但好香黑糖味!蜜芋頭好甜好淋😋唯一缺點係芋圓偏硬,唔夠煙韌,亦都無乜芋頭/蕃薯味😢

🥢 Baileys朱古力醬鮮忌廉窩夫 $59
Baileys朱古力醬鮮忌廉窩夫