2019-04-17 156 views
入左去屯門諗住搵個朋友食晚餐,佢話呢到有間餐廳唔錯嫁,就帶左我黎,一去到門口,就見到餐廳門口用左全落地玻璃設計,一眼就可以望哂全餐廳,門口仲有d吧枱位,我相信係比d想飲酒但又要吸煙既人坐係到嘆下既。入到去侍應就安排左我地坐兩人sofa位,而對面都有d係吧枱位黎既,之後就比左發光既menu比我地揀菜式啦。今次我地就分別揀左「FUSION蒲燒鰻魚意大利飯」,「原隻波士頓龍蝦配薯條」,「韓式炸雞」。1.FUSION蒲燒鰻魚意大利飯 $98我地點左兩個main,其中一個就係呢個鰻魚飯啦,一上枱都覺得好正,條鰻魚係好大條既,一睇就知好足秤,鰻魚上面仲加左日本既柴魚乾,增加左鰻魚既口感同味道,同埋個魚肉好滑,而且好彈牙,再加上有鰻魚汁既點綴,令到我完全唔會食到有魚腥既味道,同埋個意大利飯都煮得剛剛好,入味之餘唔會太軟,睇得出廚師既功力。而且我地仲加左$30 去upgrade左個main,會包埋是日沙律,是日餐湯,蒜蓉包,仲有甜品添,個沙律係有小蕃茄同芒果做主角,酸酸甜甜非常醒胃。而我就用左蒜蓉包去點佢個西蘭花湯作為前菜,估唔到西蘭花同蒜蓉包都幾夾,有一清新既草香,又有蒜香味。2.原隻波士頓龍蝦配薯

1.FUSION蒲燒鰻魚意大利飯 $98
沙律
西蘭花湯蒜蓉包

2.原隻波士頓龍蝦配薯條 $148
之後就到我好想食既龍蝦啦,首先要讚下個價錢,係出面市區食龍蝦冇返二百幾三百蚊都食唔到啦,估唔到呢到可以做到個咁抵食既價錢,雖然價錢平,但一d都唔省料,原隻波士頓龍蝦破開,面頭仲加上左芝士去焗,保持左肉質鮮美多汁,芝士又再將龍蝦肉帶上新層次,而且龍蝦既蝦頭部位係有好多蝦膏,同溶溶既芝士一齊食,真係雙重滋味,加上有薯條,都好易飽滿足。

3.韓式炸雞 $54

仲叫左呢個韓式炸雞,冇諗過西餐廳整韓式食物係咁出色,雞件係非常入味,出面既辣椒醬都相當夠火爆,一咬落去就食到雞件係好鮮嫩,同個醬好夾,我覺得黎得呢間食都一定要點呢個炸雞食,食完你肯定會愛上左佢。
韓式炸雞

最尾就緊係上返main既甜品啦,係tiramisu黎既,份量唔太大件,岩哂食到飽哂既我地,少少地滿足下食完晚餐想食甜品既心,有咖啡香,味道方面都唔係太甜,好岩我唔太好甜既人食。
tiramisu
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
沙律
西蘭花湯蒜蓉包