2024-08-06
今日同好朋友去屯門行街,難得放工輕鬆一下,當然要去搵一間好食嘅餐廳食嘢啦,今次行吓行吓俾我見到呢一間荷里活冰室,見到佢好吸引,而且價錢都合理,所以就同朋友入咗去試吓啦。基本上我哋叫咗幾款午餐都係好好食嘅! 泰式菠蘿雞粒飯 首先係份泰式菠蘿雞粒飯,酸甜嘅菠蘿同雞粒一齊炒,味道真係好夾,再加上泰式嘅香料,成碟飯香氣四溢, 真係好正👍南乳薯仔炆排骨飯然之後就試吓呢個南乳薯仔炆排骨飯。排骨炆得好入味,南乳嘅香味滲入排骨同薯仔入面,口感濃郁,薯仔亦都煮得好軟,入口即溶,真係好滿足 凍檸水再嚟就係一杯凍檸水,檸檬嘅清新酸甜同冰水嘅清涼,真係好解渴。 凍檸茶最後就叫咗一杯凍檸茶,茶香濃郁,檸檬嘅清香同茶味完美結合,飲完真係好舒服。整體嚟講,呢間荷里活冰室嘅午餐真係好好食,價錢又唔貴,可以做飯堂都得! 下一次再嚟嘅時候一定要嘗試 唔同嘅菜式先得!!
基本上我哋叫咗幾款午餐都係好好食嘅!
泰式菠蘿雞粒飯
南乳薯仔炆排骨飯