2023-01-09
屯門牛扒必食 即切即磅即燒西冷今日去屯門搵朋友,臨返屋企前見到呢間岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ,作為牛魔王嘅我當然唔可以錯過啦!!今次試了即切即磅即燒西冷牛扒,肉質超好超濃牛味,超滿足!餐廳以自助形式,看完餐牌,選好肉後便可以下單,餐廳有多款唔同部位嘅牛比人揀,分別係有西冷、肉眼、牛柳、牛板腱、後腰三角肉、封門柳、日本和牛,放晒喺凍櫃任人揀。呢到嘅牛扒係以重量計算價錢,我就揀咗西冷,加$30更可以變套餐,入面會有溫泉蛋、味噌湯、飲品、沙律、白飯等等。我選了300g的西冷,見到店員拎出大大嚿肉,喺我面前即切,師傅都好準確,最後切了326g,價錢係$268。而配料共三款可以選擇:青蔥、生洋蔥、蒜蓉🧄,配料我揀咗蒜蓉、配套餐嘅白飯、蘋果汁、味噌湯!超期待,一上枱已經被「渣渣聲」嘅鐵板聲吸引,想食幾成熟,可以自己控制,枱上更調味料可以自己調味,自助嘅好處就係乜都可以掌握之中!牛扒方面,西冷的肉味濃,肉質有彈性,較有嚼勁,我怕食太肥,所以好岩我,牛扒肉質豐富有彈性!配以蒜蓉非常配合,好夾呀!整體: ⭐⭐⭐⭐⭐/5分味道:⭐⭐⭐⭐⭐/5分服務:⭐⭐⭐⭐⭐/5分
整體: ⭐⭐⭐⭐⭐/5分
味道:⭐⭐⭐⭐⭐/5分