Hakata Concepts

2024-06-26 354 views
👦🏻同爸爸去完屯門拎貨,就帶左爸爸去試下Hakata Concepts既日式set,呢間餐廳外面佈置精美,鐵板燒set包括左茶碗蒸、帆立貝四元豚、櫻花蝦炒飯、漬物湯品,另外再加多左個博刺身拼盤。🌟茶碗蒸茶碗蒸食落去真係好正,蒸蛋香滑,仲有海帶等配料,口感獨特。🌟帆立貝四元豚四元豚真係打破左我一直對豬肉既概念,四元豚黎自日本北海道,由日本四個最佳豬種混種育成(長白豬,大約克郡,杜洛克和伯克郡),食落去豬肉味濃,完全無豬羶味,肉質鮮嫩有彈性,配上昆布鹽黎食真係一流;而帆立貝就新鮮,咬落面層微脆,值得推介!🌟櫻花蝦炒飯食落櫻花蝦脆口帶香份,份量充足,炒飯粒粒分明,新鮮即炒食落極香!🌟漬物湯品漬物同麵豉湯食落味道不錯,剛好用黎解膩。🌟博刺身拼盤博刺身拼盤包括三文魚、甜蝦、帶子、油甘魚同埋真鯛,整體刺身新鮮,食落無雪味,比較值得推介三文魚,食落夠哂肥美!

🌟茶碗蒸
茶碗蒸食落去真係好正,蒸蛋香滑,仲有海帶等配料,口感獨特。

🌟帆立貝四元豚

🌟櫻花蝦炒飯

🌟漬物湯品
漬物同麵豉湯食落味道不錯,剛好用黎解膩。

🌟博刺身拼盤