2020-08-05
今日出開屯門 突然想食拉麵 行下行下就見到東京築地拉麵 膽粗粗行入去試下 一睇餐牌之下 竟然見到有白雞拉麵 比係日本食果碗有少少出入 但我覺得係正常 同埋還原到都好高 雞味好出 但飲落唔會(確)喉 拉麵偏硬 但我鐘意 雞肉唔會(鞋)口 但又未去到好嫩 70分啦女朋友叫左個櫻花蝦沾麵 叫得沾麵 汁一定要濃 濃得黎又唔可以太咸 櫻花蝦都幾多下 食極都有 加埋麵一齊食 好正 但食到中尾段都係要飲返幾啖水 去沖淡返少少 麵上面有2舊肥豬肉 我覺得脂肪位厚左少少 食1舊還可以 食到第2舊有D肥膩 所以到最後都係食左1舊 😂😂😂最後叫左個胡麻冷波菜 本人覺得醬有D多 會有少少偏酸 但鐘意食麻醬既人 一定大愛 🤣🤣🤣野飲方便叫左杯 信州白葡萄味梳打 簡單講就係巨蜂提子 女朋友叫左杯蜂蜜生薑茶 野飲中規中矩 冇咩特別
中規中矩 冇咩特別