2014-02-10
今日我同男朋友喺仁愛堂打完保齡,行返出西鐵站附近搵野食途中見到呢間TOMATO OTAMOT,見佢主打蕃茄幾特別,所以就決定入去試下喇!我地叫左個二人dinner set ($168),有兩個前菜+兩個主餐+兩份甜品+兩杯飲品,好抵!首先黎左一碟串燒,有不過不失既雞翼,金黃既薯角,同埋好好味又多汁既煙肉車厘茄串!之後就有檸檬蜜糖脆脆豬,檸檬蜜糖隻味好特別,雖然都幾酸下,但幾醒胃,唔錯!再黎就係主餐,呢個係蕃茄濃湯漢堡扒出前一丁,個湯真係無得頂,好濃郁。我地食完啲面之後,仲飲埋啲湯。之後就係白汁西蘭花龍脷柳焗飯,裡面既飯用蛋炒起,所以好香好好味。食完主餐,就係甜品環節,首先係朱古力香蕉。香蕉應該有焗過,再加埋朱古力醬加cream,唔會過甜,好味!menu上第二個甜品本應係cheese cake,但waitress話今日冇cheese cake所以唔使加錢轉左心太軟俾我地。我同男朋友都好開心,因為我地都好鍾意食心太軟!呢個心太軟,賣相幾好。一切開個皮,裡面啲醬就好快咁流出黎,個流心造得好好!朱古力味好濃,除左朱古力味,好似仲有少少花生/nuts味。呢個心太軟係我最近食過黎講最impress
首先黎左一碟串燒,有不過不失既雞翼,金黃既薯角,同埋好好味又多汁既煙肉車厘茄串! 之後就有檸檬蜜糖脆脆豬,檸檬蜜糖隻味好特別,雖然都幾酸下,但幾醒胃,唔錯! 再黎就係主餐,呢個係蕃茄濃湯漢堡扒出前一丁,個湯真係無得頂,好濃郁。我地食完啲面之後,仲飲埋啲湯。 之後就係白汁西蘭花龍脷柳焗飯,裡面既飯用蛋炒起,所以好香好好味。 食完主餐,就係 甜品環節,首先係朱古力香蕉。香蕉應該有焗過,再加埋朱古力醬加cream,唔會過甜,好味! menu上第二個 甜品本應係cheese cake,但waitress話今日冇cheese cake所以唔使加錢轉左心太軟俾我地。我同男朋友都好開心,因為我地都好鍾意食心太軟!
呢個心太軟,賣相幾好。一切開個皮,裡面啲醬就好快咁流出黎,個流心造得好好!朱古力味好濃,除左朱古力味,好似仲有少少花生/nuts味。呢個心太軟係我最近食過黎講最impressive嘅一個! 最後我地一人一杯飲品,我要左杯蘋果汁,而我男朋友要左杯橙汁。不得不提, waitress可能見出面天氣凍,主動問我地杯飲品使唔使走冰,真係好貼心!