今日去屯門搵朋友聚舊,虹橋一直屯門街坊必到掃街好地方,見到呢一間甜品店下午時間都好多人幫襯,走去試吓,甜品種類都好多款,作為榴槤控既我見到榴槤甜品,當然唔可以放過榴槤飄雪$72榴槤飄雪,其實係榴槤沙冰,底下鋪厚厚嘅牛奶沙冰,上面放滿咗幾圈D24榴槤果肉,仲有好多水晶珠同埋白玉丸子🍡一次食晒幾種唔同口感椰皇榴槤飄香$68蛋白清甜,而且帶有陣陣椰子香味,面頭放咗大量D24榴槤果蓉,榴槤味香甜加埋蛋白軟綿綿嘅口感令人欲罷不能懷舊咖喱三寶$32中學時代最鍾意就係放學吉番串咖喱魚蛋,呢度食嘅完全就係中學嘅味道,三寶有咖喱蘿蔔魚蛋同埋豬皮,佢嘅醬汁絕對係誠意作品藤椒麻辣雞翼$28雞翼炸至金黃香脆,一口咬落去爆曬肉汁,鋪咗焦糖麻辣粉非常惹味香口!嘆甜品屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

榴槤飄雪$72

椰皇榴槤飄香$68