2022-08-08 411 views
住係大西北咁耐,去屯元天搵好野食係基本,平時去元朗就去得多,今日一於出屯門搵食。「聚福樓」,一聽個名仲以為係食中餐,但其實係一間西餐小店,餐廳有室內及室外座位可以選擇,有毛孩嘅朋友可以坐室外。聚福樓性感沙律 : 沙律菜好新鮮,食落非常清新,配上士多啤梨及雜莓,味道酸酸甜甜,加埋黑醋汁,作為前菜相當開胃。怕咩姐小雞雞 :重量級的炸雞排漢堡,雞排食落有d似鹽酥雞,配上秘製辣醬,辣得黎好惹味;薯條份量相當多,值得一讚嘅配菜有沙律菜,食完咁多炸野後,食返d沙律菜可以消除油膩感。約翰福朗-消失的麵包 :好豐富嘅甜品,除左有兩大塊西多士外,仲有馬卡龍、雪糕、黑糖珍珠及藍莓,西多士口感鬆軟,味道唔太甜,雪糕係曲奇味,配上西多士一熱一凍,感覺好爽。Earl Grey + Jasmine Green Tea :原本以為係簡單嘅一杯茶,但上檯時有好大驚喜,因為茶具真係好靚,食完飯嘆返杯茶,為我地嘅晚餐畫上完美句號。

聚福樓性感沙律 :

怕咩姐小雞雞 :