2021-01-11
瘦編今日同屋企人黎到屯門買野,當然都要係附近搵食啦,平時多數係V city,今次特別啲,去到另一邊,悅品酒店後面嘅工業大廈,試下依間平民食堂「其味煮意」。👍🏿-依間餐廳位置係一間工業大廈嘅1樓,鋪位都幾大,裝修比我嘅感覺好乾淨整潔,同屋企人黎食野可以坐得好舒服唔會太迫。餐牌有好多選擇,普通嘅午餐set平均$50左右,岩哂附近嘅打工仔。我同屋企人就試下升級套餐,美國安格斯西冷牛扒5oz同煎封三文魚柳。牛扒脂肪分佈平均,唔會太肥膩,肉質嫩滑,帶有少許咬口,牛肉味道香濃,非常有驚喜。三文魚唔會有雪藏味肉質結實,煎得岩岩好,唔會太乾身,食落仲有啲肉汁。雖然只係小店,但係食材絕無馬虎。配料都唔錯,薯角同茄子新鮮炸起,好好食!🥰-同老闆傾落計,知道原來佢地都係疫情下開業,餐廳堅持唔落味精,用料都好有要求,食客絕對可以安心食用。另外仲試埋佢地嘅下午茶熱狗餐,勁好食!條熱狗腸一咬即刻爆肉汁出黎,新鮮炸起雞翼都好吸引,唔會炸過龍。如果我係附近做野,應該會成日引唔住食佢地嘅下午茶餐。😆-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 其味煮意 (屯門)📍
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 其味煮意 (屯門)
📍 屯門震寰路3號德榮工業大廈1樓D室