2022-10-18 13 views
放假係屋企冇野做,宜家天氣又熱又曬,又唔想行街,係屋企hea下hea下覺得肚餓呀!同媽媽落去壹號餐廳食午飯,我哋食到連D餐廳伙記到認得我哋。餐廳位於屯門青善街4號康景花園地下12-24號舖。餐廳入面乾淨企理,空間好大,光線充足,座位亦好舒服。叫左吉列豬扒飯,即炸的吉列豬扒大大塊,炸到金黃色,新鮮熱辣,香脆可口。豬扒完全遮住個飯👍配上微辣濃郁的咖喱汁,好香咖喱味,食光一啖再一啖。好好味!又叫左原條鰻魚滑蛋飯,呢個飯份量好大,完全係蛋包飯咁的概念。柔軟的燒汁原條鰻魚配滑滑的雞蛋,已經係完美的配搭,佢仲要用滑蛋包著飯,淋上燒汁,上面再放條大大條的鰻魚,灑上芝麻和紫菜,淨係見到已經吸引!