4 day(s) ago
好耐無入去屯門喇!食完晚飯又想坐低甜一甜,問下屯門牛牛有無推薦,佢話紅橋嗰邊有間佢成日去既甜品店叫「嘆甜品」,仲話每次都會叫窩夫,比佢講到我好心動😂咁就一齊過去甜下啦~紫薯飄雪- $58好靚既刨冰💕牛奶冰底+麻薯+紫薯粉同呍喱拿雪糕,麻薯份量都真係不少,有紫薯粉既襯托之下加埋雪糕球,超好打卡!小雞拼盤**原味椒鹽 - $49口㾗㾗要想要點小食,來個小食拼盤有雞軟骨、雞塊同炸雞粒,雞粒最惹味,完成停不了口!心花怒放-$45新鮮雜果+蜂蜜水晶+海藻珠同呍喱拿雪糕,第一次食蜂蜜水晶,有點似桂花水晶但變成蜂蜜口味😂都幾得意!秋冬限定:南瓜粟米西米露(熱)-$32好啱我口味!好香濃既南瓜🎃蓉,又有口感既粟米,好好食!糖不甩丸子窩夫(配雪糕)-$75窩夫即叫即製熱辣辣送上枱外脆内軟,上面配細細粒既糖不甩再有大量花生碎,仲有QQ彈既芋圓,我仲選擇左大熱既開心果口味雪糕,一次過滿足我四個願望!養生玫瑰烏龍(熱)-跟窩夫+$8食完甜品點返杯熱茶暖一暖返先!😂#foodiehkig#hkfoodblogger#hkfoodie#hkig#lifestyle#foodiesofinstagram#hkfoo
紫薯飄雪- $58
小雞拼盤**原味椒鹽 - $49
心花怒放-$45
秋冬限定:南瓜粟米西米露(熱)-$32
好啱我口味!好香濃既南瓜🎃蓉,又有口感既粟米,好好食!
糖不甩丸子窩夫(配雪糕)-$75
養生玫瑰烏龍(熱)-跟窩夫+$8
食完甜品點返杯熱茶暖一暖返先!😂
#foodiehkig#hkfoodblogger#hkfoodie#hkig#lifestyle#foodiesofinstagram#hkfoodshare#foodiemilkteahk#hkfoodieblogger#人氣美食#香港小店#吃貨日記#香港探店#香港美食#食在香港#香港打卡#吃貨#食好西#食評#香港好去處#打卡#嘆甜品 #甜品 #foodie #高質#屯門 #屯門美食 #香港美食 #香港甜品店 #香港甜品#麻糬 #麻糬控