2023-06-06
放假入左屯門同朋友睇電影,電影未開場我哋行咗去卓爾居嗰邊食個午餐。來到二樓經過門口聞到好香所以就決定入去,可能因為半開放式廚房的關係,成間餐廳都聞到好香嘅食物味道,就好似屋企煮飯成家人都會聞到嘅感覺。餐廳係自助點餐同取餐但環境好舒服,今次我就叫左個麻辣手撕雞撈熱拉麵,朋友叫左花彫醉雞配水晶粉,另外加左海蜇加麻辣豬耳做小食。 . 食物整好出去拎的時候已經有驚喜,原本諗住份量唔多先叫多左小食,取餐時發現份量都好足,手撕雞都有排-7塊大雞肉,例湯仲見到幾舊豬骨,花彫雞有成隻雞髀咁大,真係未食先興奮。.坐番好終於到開餐時間,湯飲第一啖食到絕對唔係平時茶餐廳D 味精湯!飲落去滿滿媽媽的味道。食正餐雞肉,雞肉size 好大好啱平時會做下運動嘅我,蛋白質一定足夠!肉質又唔會鞋,麻香十足,肉質嫩滑,底下個麵就吸晒佢地嘅精華,好惹味呀!朋友都大讚醉雞,肉質嫩滑得黎酒味十足。再試下小食,海蜇豬耳一樣勁爽口,麻辣夠麻夠辣。整體來講餐廳可能唔係賣D好特色的食物,但食物質素上拉滿左能力值。住家飯的感覺,但味道上就係更好味特層次,小編十分滿意的一頓午飯。.食完飯,買左兩支飲品(阿華田,奶茶)諗住們偷偷帶入
食完飯,買左兩支飲品(阿華田,奶茶)諗住們偷偷帶入戲院飲。潛入成功,坐低飲第一啖我同友人都嘩左出聲,估唔到味道咁濃,又一值得推介之選