2019-06-17 320 views
位於屯門藍地豫豐花園內都有一間隱世日本料理餐廳,裏面有個二人套餐性價比非常高,而且區內朋友亦極度推介這間餐廳,所以就算這間餐廳位於市中心10分鐘車程,也要搭車來一探究竟。一坐低,職員就送上熱茶和冷盤茄子,免費先送上冷盤的確好少見!我哋今日揀咗《精選二人前套餐》$268首先會有一份蟹籽沙律,清一清個味蕾。然後可以選擇軟殼蟹牛油果反卷或三文魚反卷朋友二話不說就揀左軟殼蟹牛油果啦,滿滿的牛油果鋪係反卷上面,牛油果非常新鮮,而且軟殼蟹香脆可口,牛油果上面還有滿滿的蟹籽和沙律醬,真係冇揀錯!之後仲有精選壽司八點盛壽司刺身非常新鮮,亦都幾厚切,特別是帶子,而其他壽司包括油金魚、三文魚、生蝦、大頭蝦(連蝦頭上)、鮑魚、北寄貝壽司!鹽燒雞翼雞翼採用鹽燒的手法烹調,特別惹味鍋物方面可以選擇泡菜什牛肉鍋或鰻魚炒飯因為我哋唔食得辣,所以揀咗鰻魚炒飯,鰻魚炒飯味道濃厚,鰻魚粒亦非常多,足夠兩個人嘅份量。飲品方面選擇亦非常多,推介乳酸特飲和蜜桃特飲,入邊仲有爆珠,味道亦非常清甜,夏日消暑一流。此外,我哋仲單點左燒油甘魚鮫,一上枱已經聞到好香,油甘魚燒比較少有,個魚皮非常香脆,魚肉亦非常嫩滑,比起鯖魚更加好食。下

熱茶

我哋今日揀咗《精選二人前套餐》$268

首先會有一份蟹籽沙律,清一清個味蕾。
蟹子沙律

然後可以選擇軟殼蟹牛油果反卷或三文魚反卷
軟殼蟹牛油果卷

牛油果非常新鮮,而且軟殼蟹香脆可口,
牛油果上面還有滿滿的蟹籽和沙律醬,真係冇揀錯!

之後仲有精選壽司八點盛
壽司八點盛

鹽燒雞翼

雞翼採用鹽燒的手法烹調,特別惹味

鍋物方面可以選擇泡菜什牛肉鍋或鰻魚炒飯
鰻魚炒飯

特飲

燒油甘魚鮫

下次會再黎試下個個三文魚海膽飯。
熱茶
蟹子沙律