今晚 👧🏽 想食台灣嘢,近近哋揀咗老媽拌麵 。屯市呢間老媽拌麵係Open Area,感覺開揚 。揀咗二人套餐,前菜包兩款小食、一個拼盤、兩個主菜同甜品飲品 ,然後再加多咗個菜 🥬用QR code落完單,好快就上咗兩小碟 。一碟係香辣四季豆 🌶️ 香辣惹味 ;另一碟就係冷盤蕃茄仔 🍅 酸酸甜甜,十分開胃拼盤就揀咗路邊小吃拼盤 🍡 有花枝丸、台灣腸同豆乳香香雞 。花枝丸同台灣腸就正常發揮 。見到炸雞同一碟醬汁,仲諗緊咩係豆乳香香雞 🤔 一試個醬就明白了,係腐乳醬,配上炸雞十分鹹香惹味👧🏽 主菜揀咗西紅柿慢煮牛肋條配珍珠米飯 。配菜十分豐富,有白紅蘿蔔同蕃茄 🍅 醬汁蕃茄味濃郁,如果再多啲汁送飯就一流了🤭 牛肋條分量頗多,亦出乎意料地軟腍入味,頗為驚喜👍🏻👦🏻 就揀咗私房花雕雞拌麵 。上菜時見到顏色有點淡同較乾身,還以為會麻麻哋 。但係原來麵底仲有拌麵醬汁🥢嫩滑唔柴嘅雞肉加上小量花雕酒同藥材味🫚完全唔淡仲重油香好惹味 ,送刀削麵一流 ,大大啖十分滿足 。再加上紅蔥蒜醬油生菜,又係營養均衡嘅一餐🤤中途兩杯飲品都陸續上埋,一杯凍百香國寶茶,有豐富嘅百香果,底部就係菠蘿碎🍍飲落清新得嚟又唔太甜 。另
今晚 👧🏽 想食台灣嘢,近近哋揀咗老媽拌麵 。

中途兩杯飲品都陸續上埋,一杯凍百香國寶茶,有豐富嘅百香果,底部就係菠蘿碎🍍飲落清新得嚟又唔太甜 。另一杯就揀咗最新推出沙冰系列中嘅芒果沙冰🥭香濃芒果味,既清新又透心涼 。

埋尾到甜品,一份淋咗朱古力醬嘅雲尼那雪糕球🍨雪糕用上Dreyer’s,頗有誠意。另一個就係草莓檸檬愛玉凍,平時比較少見,為食嘅👦🏻覺得份量可以再多啲 。

主菜飲品都不俗 ,套餐價錢亦唔算貴,值得一試,👦🏻表示仲想回頭試埋其他拌麵 。

• 豆乳香香雞
  • 西紅柿慢煮牛肋條飯