2021-12-13
住附近既關係,留意到LEI間小店佈置都唔錯,而且不論假日定平日都有唔少人幫襯,趁墟有日外賣左all day breakfeast試下,份量多味道唔錯,所以都不時幫襯今次難得朋友working hoilday返香港,都唔介意入嚟大西北探我,所以都推薦LeI間餐廳俾佢試下例牌叫左我最愛既煙三文魚青醬意粉,唔好睇佢得兩個卷到細細嚿既煙三文魚,其實攤返出嚟都好長,份量都唔會遜色過出面既,而且味道同質素都好好,唔會過咸,啲煙燻味同少少魚油香係口都keep到一段時間而佢既自家青醬都好正,可能有人會怕有濃濃的草青味,感覺好重口味,但lei間小店既青醬調配幾恰當,有淡淡香草味完全唔嗆,都幾推薦大家試吓,可能因為唔太鍾意食芝,覺得今次芝士份量太多,有少少膩嘅感覺朋友點既係Egg Benedict,上餐個下真係心心眼,賣相好得好靚份牛油果砌得好有心機,切一片片完整都唔容易,仲要咁有心思砌朵花,份量睇落係成隻牛油果,而且食得出係超新鮮個熟到係岩岩好,同埋塊高質三文魚撈埋蛋汁食成件事真係好正而且佢既熱香餅有啲黑朱古力粒粒,有少少澀澀地配佢既清香芒果醬真好夾,最正係每樣野分開食都好味,夾埋一齊食又好match好
份牛油果砌得好有心機,切一片片完整都唔容易,仲要咁有心思砌朵花,份量睇落係成隻牛油果,而且食得出係超新鮮個熟到係岩岩好,同埋塊高質三文魚撈埋蛋汁食成件事真係好正而且佢既熱香餅有啲黑朱古力粒粒,有少少澀澀地配佢既清香芒果醬真好夾,最正係每樣野分開食都好味,夾埋一齊食又好match好有層次
之前幫襯過幾次,見餐牌配料最少一直無點lei個而點其他all day breakfast,真係估唔到咁有驚喜,下次再幫襯,我應該會剩係點lei個...XD
至於飲品,點左玫瑰花茶同咖啡,味道比較平凡