2021-05-11
好鍾意食米線😋最近好熱衷周圍搵啲好食既米線鋪,呢間雲川燒真係好出名,我諗好多人都聽過甚至食過,今次專登入屯門食,聽人講盈豐間分店好似好食啲,所以專登揀呢間食!食完之後絕對覺得佢係我心目中好食既米線頭幾名🤩可唔可以係其他區開多幾間分店😕等我想食既時候都食得方便啲。1️⃣螺旋藻+豬頸肉麻辣湯紅薯粉(中辣)($53)好好好好食啊!第一啖飲個湯唔會好鹹或者好嗆喉,麻中帶辣啱啱好,湯底唔會好油好紅咁,但係味道完全係我鍾意既♥️另外呢度既豬頸肉絕對係必試!豬頸肉好特別係切成絲狀,好香,面頭脆脆地帶少少焦香同蜜香,超正😍而且豬頸肉既份量好多,食極都仲有😋 螺旋藻我都好鍾意,唔係好多米線舖有得食螺旋藻,算係比較少見既配料,螺旋藻一樣份量好多,鋪滿曬半碗麵😲食落好滑一滑,仲要索曬啲湯🤩 紅薯粉係波浪形既幼薯粉,食落彈牙煙韌👍不過覺得呢度既辣比較輕手,鍾意辣既人我諗可以直接揀大辣,中辣冇乜料到😂 2⃣️香茅豬扒+韭菜雲吞麻辣湯小鍋米線(微辣)($53)微辣感覺係真係好似冇辣咁,好少好少辣味,不過麻辣湯底一樣係好好味😋本身湯底入面啲豬肉碎、芽菜、韭菜、蔥令到個湯底味道更加香。 香茅豬扒又係絕對誠意推薦!豬扒份
1️⃣螺旋藻+豬頸肉麻辣湯紅薯粉(中辣)($53)
2⃣️香茅豬扒+韭菜雲吞麻辣湯小鍋米線(微辣)($53)
微辣感覺係真係好似冇辣咁,好少好少辣味,不過麻辣湯底一樣係好好味😋本身湯底入面啲豬肉碎、芽菜、韭菜、蔥令到個湯底味道更加香。 香茅豬扒又係絕對誠意推薦!豬扒份量好多,食落肉質偏淋少少,但係味道絕對有驚喜😳香茅既味道好香好出!而且肉唔會好肥或者煎得好油,好好味😋呢度既豬頸肉同豬扒暫時真係我食過既米線舖入面整得最高質既😌 韭菜雲吞都好好食,皮薄餡靚😋米線既質地唔會太淋,煮得啱啱好👍 鍾意食米線既人一定要試下呢間啊✨🤩