2024-03-03 1120 views
平時好少會去屯門呢區,今日經過見到間幾有特色嘅小店,抱住試吓嘅心態就入咗去😂店舖面積唔大,係得店主一位自己打理,叫完嘢食坐低等咗一陣已經有得食😋香脆雞翼 $34樣子睇落平平無奇,但真係炸得好脆口入面肉汁仲keep住特色蟹餅口味布里歐 $55麵包口感好特別,鬆軟到好似食緊蛋糕咁😂😂整體口感非常好牛油果煙肉煙三文酸總麵包 $45平時出面啲酸種麵包普遍覺得偏酸,但呢度嘅酸種麵包酸道適中,啲topping配合埋麵包食真係非常絕配招牌蒜香蝦油意粉 $55從來無食過咁香濃嘅蝦油意粉😂店主用嘅意粉仲要係有坑紋,細問之下原來係因為更加掛汁三文魚子及吞拿魚蓉千層薯仔 $45千層蛋糕聽得多,千層薯仔真係第一次食🫢薯仔每層都好簿,口感亦好好,唔會太淋或太硬。外形似有煎過但整體口感唔會太油同太乾香蕉麵包布甸 $34驚喜嘅甜品,無諗過麵包布甸可以用呢個形態呈現,食落有啲似西多感覺但又唔會有西多嘅油膩感,值得一試總結:開頭以為店舖嘅麵包係買貨番黎,問完店主先知全部都係自製,完全感受到店主嘅用心👍🏻👍🏻值得支持嘅小店💯

香脆雞翼
香脆雞翼 $34
樣子睇落平平無奇,但真係炸得好脆口入面肉汁仲keep住

特色蟹餅口味布里歐 $55
麵包口感好特別,鬆軟到好似食緊蛋糕咁😂😂整體口感非常好

牛油果煙肉煙三文酸總麵包 $45

招牌蒜香蝦油意粉 $55

三文魚子及吞拿魚蓉千層薯仔 $45

香蕉麵包布甸 $34

總結:
值得支持嘅小店💯
2024-03-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
香脆雞翼
  • 香蕉麵包布甸