#ftf_屯門屯門開荒牛 咖啡x烏冬新體驗好神奇!估唔到飲啖咖啡再飲啖湯,湯底嘅鮮味真係會更加濃烈同突出! !One man Band嘅烏冬店嚟講,所有食物同飲品都別出心裁,完全係料理入邊感受到廚師嘅用心同溫度,佢仲好熱心咁特別講解當中嘅原理同用餐方法, 令你味蕾有更加多唔同層次既享受,十分欣賞!店內位置唔多,店外都唔少人排隊。天 • 頂立-秘製當歸雞白魚介湯 $95⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️手工烏冬有口感,超彈牙,又掛汁,鮮雞藥膳湯味濃郁,當歸味道突出,同烏冬、叉燒好夾,我鍾意!地 • 頂立-醬油豚背脂魚介湯 $95⭐️⭐️⭐️⭐️湯底口感比較Rich,相對「天王」湯底較濃稠厚身,味道各有千秋,各自都帶不同嘅鮮味,平時鍾意重口味嘅我,今次鍾意藥膳多啲,哈哈!但呢個湯底嘅鮮味都絕對會令人驚艷!豚肩肉叉燒厚身,軟硬適中,肉質鮮嫩;豚腩肉肥瘦均勻,比肩肉薄身,唔會太肥膩。「若竹抹茶」抹茶巴斯克$65⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必定要食!係我食過最好食嘅抹茶巴斯克,抹茶味濃重,帶少許茶澀味,唔會死甜,口感厚身得來極creamy!絕對唔會浪費quota,而且會令你有戀愛嘅感覺!唔係講笑!建議另外開甜品舖,哈哈哈!冷萃咖啡 $60⭐️⭐️⭐️
#ftf_屯門

⭐️⭐️⭐️⭐️

「若竹抹茶」抹茶巴斯克$65

冷萃咖啡 $60
⭐️⭐️⭐️⭐️
咖啡豆帶有杏脯, Caramel, chocolate milk香,平時唔好啡,但同湯底配搭之下的而且確嘗試到有微妙嘅變化,絕對值得一試!

明太子沙律 (前菜)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
連前菜都咁用心製作,真係大有口福,明太子口感超爽脆!

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕

@damn_lab_tm @damn.hk.official

#頂立 #咖啡配烏冬 #新潮配搭 #鰹魚昆布湯 #自家烹調 #海鮮湯底 #櫻花蝦 #麻婆豆腐 #足料烏冬 #自家咖啡 #冷萃咖啡 #精品咖啡 #日本料理 #特色小店 #香港餐廳推介 #屯門