2021-09-11
呢間之前見到人介紹,勁吸引,bookmark左要黎,終於有機會喇!黎到見到星期一至四晚魚生丼飯套餐仲要有85折,正😎🔸花錦魚生丼💯極度豐富的魚生丼飯,魚生有三文魚、白身魚、赤蝦、左口魚邊、松葉蟹,切粒配上玉子漬、青瓜、甜蛋,撈勻食!仲會食到金蟹子、三文魚子、蟹膏豆腐同蜆肉,所以口感係相當有層次,味道分明。仲有櫻花蝦、添加左蝦既香味,呢個真係大推😍🔸夢之丼😍啱啲鐘意海膽、帶子既朋友,好新鮮、鮮甜😋仲有三文魚蓉、三文魚子、松葉蟹、左口魚邊。牡丹蝦都好大隻,仲好爽口,好味😋🔸深海池魚刺身、法國生蠔🦪店員介紹今日嚟咗一堆飛機貨,深海池魚刺身厚切,肉質比較爽脆。法國生蠔微微海水味,質感唔係creamy個種,不過爽脆滑溜,好味😋🔸蟹黃醬燒蟹膏豆腐、慢煮鮑魚配肝醬店員推介嘅兩款小食,本身已經係蟹膏味,充滿鹹香。鮑魚本身醃製過,有清甜的感覺,以慢煮的方式烹調,質感柔軟彈牙。🔸左口魚邊壽司🍣唔夠喉叫多咗兩件左口魚變壽司🤣入口即溶,面頭有木魚碎,第一次試呢個配搭都唔錯。
🔸花錦魚生丼💯
🔸夢之丼😍
🔸深海池魚刺身、法國生蠔🦪
🔸蟹黃醬燒蟹膏豆腐、慢煮鮑魚配肝醬
🔸左口魚邊壽司🍣