2022-11-05
位於山林道充滿本土特色嘅 Cafe,係間主打特色意粉同輕食專門店。除咗西式嘅主食,其他食物都加入左fusion 嘅元素,例如魚香茄子意大利飯、麻婆豆腐意大利飯 🤩🤩🥢 好特別~餐廳嘅燈光同設計都好特別,純白色嘅主調👍🏻 除咗有主食 (港式意大利飯)、特色飲品、仲有唔同款式嘅甜品🍮🍰!選擇都好多~今次叫咗兩個小食、一個甜品、兩杯特色飲品~.《脆炸軟殼蟹滑蛋多士》🦀 $68一上枱已經覺得個造型好得意🤣 配合埋個得意嘅盒仔!👀 大大嚿軟殼蟹😍 炸得好脆,仲食到啲蟹油味🤤 多士入面都幾多料,有滑蛋🥚同生菜🥬。《蒜蓉牛油焗單骨雞翼》🐔 $58蒜蓉 x 牛油係冇得輸!份量都幾多,加埋有成十隻單骨雞翼,雞翼唔會焗到好乾。單骨雞翼方便食😋《法式多士配生果伴雪糕》🍧🍰$70多士滿佈糖漿,側邊有香蕉片同藍莓 with cream。雪糕嘅選擇有 vanilla, chocolate, matcha and rum~ 見平時少 Rum 味嘅雪糕就揀咗!幾香甜,鍾意飲酒嘅你要試試。《維也納綠茶》🍵 $46(Viennese Matcha)用咗日本有機嘅綠茶粉,溝埋鮮奶,加埋一層甜忌廉🤤 三種味道,既甜又有苦澀味
《脆炸軟殼蟹滑蛋多士》🦀 $68
《蒜蓉牛油焗單骨雞翼》🐔 $58
《法式多士配生果伴雪糕》🍧🍰$70
《維也納綠茶》🍵 $46
(Viennese Matcha)
用咗日本有機嘅綠茶粉,溝埋鮮奶,加埋一層甜忌廉🤤 三種味道,既甜又有苦澀味。呢個配搭都唔錯👍🏻
《特濃朱古力》☕️ $46
(Iced Chocolate)
賣相唔錯,面頭有好似蜘蛛網🕸️嘅朱古力絲,下面係特濃嘅朱古力奶🤤