2021-08-29 662 views
之前去山頂一路都想食呢間餐廳,但去咗兩次都仲未開🤣 今個月開咗終於可以去試ᕙ(`▿´)ᕗ 4-course tasting menu ($680/pp)首先每人揀一款頭盤,我地試哂2款~✨日本帶子伴牛油果蓉,魚子醬海膽,柚子果凍✨焗黑松露大啡菇,和牛,溫泉蛋日本帶子超鮮甜而且好大粒,加上上面有少少魚子醬,令到味道更加多層次,連埋少少果凍一齊食,微微嘅酸味更加可以帶出鮮甜。黑松露大啡菇裏面有和牛漢堡,加上上面有溫泉蛋,一切開就有流心效果😍 大啡菇加埋和牛口感好正!然後第二道菜就係湯~✨法式清雞湯,碟上面會有一粒鵪鶉蛋同埋好多嘅黑魚子,加上少少昆布,店員幫我哋倒啲湯入去個碗度,聞到濃濃嘅雞湯味~我哋揀咗唔同款嘅主菜,兩款賣相都唔錯🥰✨焗法國春雞✨日山A5和牛西冷 (+$158)焗法國春雞都整得好嫩滑好香,另外呢個A5和牛西冷係入口即溶,油脂比例非常高!成個口都圍繞着好香嘅牛油味☺️是日甜品係雪糕上面蓋上一層棉花糖💭 賣相好特別!個個見到棉花糖都好興奮😆 然後下邊嘅雪糕係莓味,可以解解膩感☺️ 另外呢度嘅員工都好友善,環境都可以望到維港,絕對係慶祝聚餐之選✨

首先每人揀一款頭盤,我地試哂2款~
✨日本帶子伴牛油果蓉,魚子醬海膽,柚子果凍
✨焗黑松露大啡菇,和牛,溫泉蛋

然後第二道菜就係湯~

我哋揀咗唔同款嘅主菜,兩款賣相都唔錯🥰
✨焗法國春雞
✨日山A5和牛西冷 (+$158)