2019-10-01
就嚟生日,男朋友帶咗我嚟山頂食lunch係我第一次上嚟据扒呀不過呢間餐廳都真係幾好食環境唔錯,食物質素好好一到去先係食甜品嘅,然後再入啲就係Steakhouse地方都幾大,坐得好舒服我哋叫咗lunch set HKD198,可以自己揀嘢食,最後揀咗佢嘅帶子、牛扒、果撻點完餐先上牛角包🥐一睇就知外脆內軟好香牛油味,好似即叫即整咁入面軟綿綿,係幾香口食完會問你要唔要refill,不過想留肚食其他嘢前菜就係香煎帶子,有兩粒帶子,都好大粒煎到好香好大粒又啖啖肉加啲香草牛油汁喺面夾埋黎食更突顯帶子嘅味道Main course我揀左美國西冷牛扒五成熟生日一定要据下牛扒佢哋好好,會先切開埋,等我哋好食啲佢會配飯,雖然唔多,但係牛嘅份量唔小,夠哂飽牛係五成熟,啱啱好愈咬牛汁愈出愈甜用埋黎撈飯好正煎得好香又好咬口真係好鍾意食最後上埋個雜莓果撻睇個樣真係好正食落口有少少酸中間係雪葩夾兩條青蘋果,好清新呢個味道加錢食都OK整體來講都算係豪食lunch set不過生日一年一次,就豪下吧
點完餐先上牛角包🥐
煎得好香又好咬口真係好鍾意食最後上埋個雜莓果撻