一直bookmark左呢間西餐好耐,明明咁近我屋企但一直未有機會食到,尤其禁左晚市堂食咁耐😢今日終於預早一星期訂位(星期六日walkin通常無位) 可以食到啦😜😜。.一入黎已經見到成間餐廳個木屋Design好靚,我地安排左坐近窗口既位置,其實好想坐吧枱個邊🙈下次又要預早講定。餐廳真係好靚同好Chill, 岩晒同另一半黎把酒談歡❤️.坐低就叫左兩杯紅酒先,分明係Shiraz同Cabernet, Shiraz會比較易入口又fruity ; Cabernet就比較Strong同濃D. 兩款都唔錯幾易入口,好多人都會岩飲🥰.▪️帝王蟹餅配蛋黃芥末醬$98 頭盤除左一般炸物,我覺得最特別就係呢個,名副其實嘅蟹餅,切開啖啖都係蟹肉,表面加個麵包糠炸一炸就已經好惹味😋.▪️Set dinner $318 Soup: 蕃茄濃湯Appetizers: 半熟吞拿魚伴三文魚籽Main Course: 美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律Dessert: 麵包布甸幾中意佢個濃湯配既麵包,係酥皮麵包🥯夠晒脆卜卜,就算浸左湯都唔淋身。之後頭盤個吞拿魚好好食,有啲唔夠皮咁🙈簡單煎煎吞拿魚表皮,再切開之後點沙律醬+三文魚籽👍🏻主菜

▪️帝王蟹餅配蛋黃芥末醬$98
帝王蟹餅配蛋黃芥末醬

▪️Set dinner $318
Soup: 蕃茄濃湯
Appetizers: 半熟吞拿魚伴三文魚籽
Main Course: 美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律
Dessert: 麵包布甸
幾中意佢個濃湯配既麵包,係酥皮麵包🥯夠晒脆卜卜,就算浸左湯都唔淋身。之後頭盤個吞拿魚好好食,有啲唔夠皮咁🙈簡單煎煎吞拿魚表皮,再切開之後點沙律醬+三文魚籽👍🏻主菜既美式燒烤醬豬肋骨煮到好淋身,一切已經骨肉分離,證明佢真係烤到岩岩好,加上個汁都整得好味😜芝士條拉絲好西利,拉到勁長都唔斷。最後甜品既麵包布甸擺盤靚得黎都好好食,唔太甜又夠香❤️
蕃茄濃湯
半熟吞拿魚伴三文魚籽
美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律

今餐好滿意,成個環境好有feel得黎,Service又好好👍🏻加上食物質素都幾有保證,唔掛得個個星期要book位先食到🥰下次紀念日可以再黎,因為仲可以係甜品度加字,好靚咁feel😆

帝王蟹餅配蛋黃芥末醬
半熟吞拿魚伴三文魚籽