2018-05-29
放工約左班朋友gathering 企圖令blue monday無咁blue🤣唔想去啲太嘈既地方 所以揀左去呢間位於巷子既soul9+ 第一次知道原來個到附近幾多野食!清憂得黎又近地鐵站!去到見到門面幾有feel 四個人都嗌左好多食物🤣幾抵食蕃茄芝士pizza 再另加左煙三文魚片 第一下食落口好似有啲香橙味好得意😆但我啲朋友話食唔到🤔 pizza好足料 一拎起因爲啲料太重差啲跌返晒落碟😆 芝士味濃 蕃茄唔會酸唔係茄醬味係新鮮蕃茄!值得試試 睇下你地同唔同我一樣食到香橙味🤣🤣基於又想食薯條 又想食雞翼 又想食芝士條 etc 最後嗌左個小食拼盆 一次過滿足晒六個願望 想講芝士條真係好正 一定要趁熱食!雞翼如果多啲汁會好啲 不過夠晒脆!左下角個四舊 初頭唔知咩黎 食落去辣辣地先發現原來係青椒配左好似薯蓉 平時我係唔食三色椒 但佢咁樣match黎食又幾好味 唔會有個陣好青既味!忍唔住爭埋個fd個舊黎食😆👍🏻黑松露海膽鮑魚白酒意大利飯🥘啲飯略嫌有啲未開晒少少硬 但整體醬汁同配料都好食同夾!同埋係有花心思既mains!誠意滿分!唔似出面好多餐廳整個唔好食既卡邦尼扮西餐!美國豬鞍扒配薯仔雜菜🥗 豬鞍扒
美國豬鞍扒配薯仔雜菜🥗 豬鞍扒好厚身 不過略嫌有啲鞋 邊位相對好味啲!第一次食扒配蕃茄汁 又幾獨特同好味🤣啲雜菜都好好食 平時食野都好多時淨既sides都俾最後俾我清晒🤣😋
松葉蟹明太子白酒意粉🍝想講明太子意粉係my fav之一 永無難食 所以係我心目中永立不敗之地❤️一黎見到擺碟好精美又霸氣 已經覺得好味道提升(所以擺碟真係好重要)!試埋蟹腳 餐廳完全唔會慳 入面好多肉😍再食埋明太子意粉真係perfect dor!!!!!極力推薦!!!!
食完同朋友坐係到吹水 店員又唔會催我地走 星期一放工可以咁樣gathering真係超寫意!值得再黎!