2022-03-21
呢間cafe位於返工地方附近,所以有次就同同事去左食呢間咁chill既cafe,順便同朋友慶祝對方既生日🥳🥳🥳(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌖🌑黑松露醬配大啡菇牛堡配牛油果沙律($158)呢個Main非常足料,大啡菇十分Juicy,牛堡味道都好濃,一啖咬曬全部配料簡直perfect😎最緊要係佢有非常多牛油果,啱晒我呢個牛油果lover🥰All Day Breakfast($148)呢個All Day Breakfast 簡直包羅萬有,有生果有Bagel又有蔬菜,啱晒望住個Menu揀唔定食乜嘢嘅朋友,因為一個餐就可以滿足晒你所有嘅願望🥰🥰紅絲絨純素蛋糕($54)呢個純素蛋糕都係依間餐廳非常出名,因為唔係到到都有得食😝味道唔錯,屬於比較濕潤嘅蛋糕🎂不過因為我地叫左兩個比較大size嘅主菜,食到蛋糕嘅時候已經飽曬🤣🤣但呢間餐廳好好嘅係會放定一啲牌俾你寫生日字句或者畫畫,令到成件事更加有氣氛😎牛油果Smoothie/香蕉芒果Smoothie($55)兩款Smoothie都非常足料,飲落口感順滑,牛油果同香蕉芒果2款味道都非常濃郁,不過一杯嘅份量都好大,所以如果兩個人share其實都足夠嘅🤪價錢
(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌖🌑
黑松露醬配大啡菇牛堡配牛油果沙律($158)
All Day Breakfast($148)
紅絲絨純素蛋糕($54)
牛油果Smoothie/香蕉芒果Smoothie($55)
價錢:🌕🌕🌕🌑🌑
價錢唔算特別平,不過份量非常之大,所以如果對女仔黎來講食一個主菜非常之飽,如果細食嘅女仔可以一個餐兩個人分享😆😆😆
交通:🌕🌕🌕🌑🌑
位於尖沙咀柯士甸道,一係就由紅磡站行過去大約10至15分鐘,或者喺尖沙咀/佐敦站行過去都可以,位置唔算話特別方便,但個個位置唔算好旺既街道,所以坐係個到食野會有好chill既感覺😝😝😝
環境:🌕🌕🌕🌕🌘
佢係分咗兩個鋪位,一個舖位用係落order同收錢,另外一邊舖位就係堂食既位置,裝修得非常靚,用黎打卡一流🥰唯一麻煩少少就係要先搵位,再過去買野食,當野食整好之後又要要行過去拎,所以2個人以上黎食就可以分工合作🤣🤣
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
呢間Cafe非常之適合女仔黎食嘢同傾偈😎😎因為食物同裝修都非常適合影相打卡,坐得又舒服,可以一路食一路傾🥰🥰不過份量都相對較大,所以如果細食嘅朋友可以同朋友share,咁就可以試多啲唔同嘅款式😉😉因為好似我哋嗌左兩個主食之後食蛋糕嘅時候已經開始有啲飽啦,哈哈🤣🤣😝